dinsdag 28 januari 2014

Movenote: Documenten en afbeeldingen toelichten met video-opname van jezelf.

Movenote is een tool waarmee je aan de ene zijde van het scherm documenten/afbeeldingen kunt tonen en aan de andere zijde een video-opname van jezelf, waarin je die documenten/afbeeldin-gen van een gesproken toelichting kunt voorzien. 
De werking van Movenote is uiterst eenvoudig en gaat buitengewoon snel. Eerst dienen de documenten die je wilt gebruiken te worden ingelezen. Vervolgens kun je die documenten één voor één oproepen en daaraan een video-opname van jezelf toevoegen.
Nadat op deze manier een slideshow is gecreëerd met een geïntegreerde video-opname van jezelf kan deze worden opgeslagen, waarna een link kan worden opgeroepen waarmee de presentatie met anderen kan worden gedeeld. Ook is het mogelijk om de presentatie m.b.v. een gegenereerde embed-code te embedden op eigen website of weblog.
Movenote kan overweg met velerlei soorten bestanden, maar geeft echter de voorkeur aan PDF's, JPG's en PNG's.  Om problemen te voorkomen is het handig op Word-bestanden, Excel-spreadsheets en PowerPointpresentaties als PDF op te slaan. In Movenote kunnen ook Internetpagina's worden getoond als van die pagina's eerst een schermafdruk/schermopname is gemaakt die als PNG of JPG is opgeslagen.
Movenote is goed inzetbaar in het onderwijs, zeker waar het gaat om Flipping the Classroom.
Movenote is niet alleen beschikbaar voor pc's, maar ook voor toestellen die werken op iOs en Android.


Lees verder.

Bron: ICT-Idee 178

Geen opmerkingen:

Een reactie posten