dinsdag 28 januari 2014

EduCanon: Youtube-filmpjes voorzien van meerkeuzevragen.

Ga naar EducanonEducanon is een tool waarmee je meerkeuzevragen kunt toevoegen aan Youtube-filmpjes.
Nadat een gratis account is aangevraagd en is ingelogd op Educanon moet eerst het internetadres van een YouTube-filmpje worden ingevoerd en door Educanon worden ingelezen.
Is dat gebeurd dan kan het filmpje in Educanon worden afgespeeld. Op het moment dat later een meerkeuzevraag moet verschijnen moet het filmpje worden stopgezet en de vraag en antwoordmogelijkheden worden ingevoerd. Tevens moet worden aangevinkt welk antwoord het juiste is. Nadat dit is gebeurd wordt de vertoning van het filmpje vervolgd en herhaalt bovenstaande zich voor de overige vragen.
Zijn alle vragen ingevoerd dan wordt een internetadres gegenereerd waarmee het filmpje met anderen kan worden gedeeld. Wie naar dit adres surft kan het filmpje bekijken en de vragen beantwoorden.
Ook is het mogelijk om een HTML-code op te vragen waarmee het filmpje in embedded vorm op eigen website of weblog kan worden opgenomen.
Het afspelen van een filmpje stopt op het moment dat een vraag verschijnt. Na een klik op het gekozen antwoord en de bevestiging van de keuze verschijnt er feedback en is te zien of het juiste antwoord is gekozen.

Educanon is goed bruikbaar bij Flipping the Classroom. 
Een voorbeeld van @conradberghoef over het gebruik van "hun en hen".

NB. Gebruik bij voorkeur de browser Chrome of Firefox.


Lees verder.

Bron: ICT-Idee 175

Geen opmerkingen:

Een reactie posten